Den Haag: Stage redactie PDC (Dutch only)

Please ask for approval from your teacher/lecturer before considering to do an internship!

Locatie: Den Haag

Tijd: per direct of na de zomer

Periode: minimaal 5 maanden

PDC (Parlementair Documentatie Centrum) is op zoek naar enthousiaste, leergierige studenten die per direct of na de zomer stage willen lopen bij de centrale redactie PDC. Deze reactie beheert onder andere de websites EuropaNu en Parlement&Politiek, en levert een bijdrage aan de monitoringsproducten. Als redactiestagiair zit je bovenop het nieuws en plaats je nieuwsberichten van onder meer het ANP op de juiste plekken op de sites. ook actualiseer je achtergrondinformatie. 

PDC biedt je een boeiende stage in een collegiale werkomgeving met voldoende persoonlijke begeleiding. Feedback en uitwisseling van ideeën essentieel zijn voor de kwaliteit van het werk. Via de stage kom je met veel facetten van de nationale en Europese poltiiek, maar ook met verschillende aspecten van de online wereld, in aanraking. Ook maak je kennis met een professionele werkomgeving bij een bedrijf wat - waar mogelijk - ook maatschappelijk een meerwaarde wil hebben. Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontplooien. 

De stage is voor een periode van minimaal vif maanden, waarbij je 36 uur per week werkt. In overleg kan dit voor 32 uur per week. Voor de stage krijg je een stagevergoeding. 

Wat ga je doen?

  • Het binnengekomen nieuws over actuele nationale en Europese politiek-bestuurlijke ontwikkelingen volgen en op de sites zetten;
  • Automatisch verzamelde gegevens controleren, verrijken en op de juiste plaats aanbieden;
  • Het aanpassen van redactionele dossiers over actuele onderwerpen;
  • Het schrijven van korte samenvattende nieuwsberichten; 
  • Een bijdrage leveren aan onze sociale mediakanalen;
  • Projectmatig meewerken aan de producten van PDC;
  • Organisatorische en redactionele ondersteuning en bijwonen van debatten/lezingen van het Montesquieu Instituut;
  • Controleren en analyseren van grote parlementaire databestanden.


Profiel 

PDC is op zoek naar WO-studenten binnen studierichtingen als politicologie, Europese Studies, Internationale Betrekkingen, geschiedenis, taal-, letter- en bestuurskunde, of studenten in journalistieke richtingen. Er wordt verwacht dat je goed Nederlands kunt schrijven zonder spel- en stijlfouten. Daarnaast heb je aantoonbare belangstelling voor de onderwerpen die de sites bbehandelen, volg je het nieuws op de voet en ben je in staat om belangrijke nieuwsitems tijdig te signaleren. Je bent een teamplayer, initiatiefrijk, creatief en stressbestendig. Belangstelling voor de online wereld is een vereiste. Kennis van Europees recht en Nederlands staatsrecht is een pré, maar niet noodzakelijk. 

Belangstelling?

Stuur een e-mail aan Liesbeth Weijs (105@pdc.nl), inclusief een utigebreid curriculum vitae en een motivatiebrief. Voor meer informatie, ga naar https://www.pdc.nl/stage_redactie

Our sponsors and partners