Stage bij de Nederlandse Ambassade te Wellington-Economische afdeling (Dutch)

Please ask for approval from your teacher/lecturer before considering to do an internship!

Location: Wellington 

Date: 23 Januari 2019 - 5 July 2019

Deadline: 7 October 2018


Wil jij meehelpen om de handel tussen Nederland en Nieuw-Zeeland te bevorderen? De Nederlandse Ambassade te Wellington biedt de mogelijkheid om van 23 januari 2019 tot en met 5 juli  2019 stage te lopen. De ambassade biedt een prachtige kans de diplomatie van dichtbij te leren kennen door mee te draaien in een hecht team. Daarnaast is er de mogelijkheid een deel van de stage aan onderzoek te wijden.


Gewenst profiel

De Ambassade zoekt een student die nieuwsgierig is, beschikt over goede organisatorische en schriftelijke vaardigheden, breed geïnteresseerd en graag meer wil weten over regionale economische ontwikkelingen en het brede werk op een kleine ambassade. Het volgen van een universitaire opleiding (bijvoorbeeld: internationaal recht, internationale betrekkingen, geschiedenis of politicologie) is een vereiste. Je moet in je masterfase zitten. Uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zijn van groot belang, evenals kennis van en affiniteit met sociale media. Je bent initiatiefrijk, gedreven onderzoekend ingesteld en beschikt over goede analytische kwaliteiten.

Functie-inhoud

De stagiair(e) krijgt de gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met het brede takenpakket van een moderne kleine ambassade. Je wordt begeleid door de Plaatsvervangend Chef de Poste. Na de stage heb je een goed beeld van alle dagelijkse werkzaamheden en de grote diversiteit aan onderwerpen, zowel op politiek, economisch, cultureel en consulair terrein. Afhankelijk van de agenda zal de stagiair meewerken aan de inhoudelijke en organisatorische voorbereiding van evenementen en bezoeken. De stage biedt een uitgelezen kans om een breed beeld te krijgen van het werk op een Ambassade en bij te dragen aan uitstekende dienstverlening en positieve beeldvorming van Nederland.

De stagiair(e) wordt betrokken bij diverse werkzaamheden, waaronder:

  • Het schrijven van economische berichten/rapporten ten behoeve van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Economische Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemingen (RVO) en andere relevante ministeries:
  • het doen van marktonderzoek en opstellen van marktsectoranalyses en identificatie van specifieke kansen en projecten die door de ambassade en RVO kunnen worden gebruikt om het Nederlandse bedrijfsleven te informeren over de kansen en mogelijkheden in specifieke economische sectoren;
  • voorlichting geven over handels- en economische aangelegenheden aan brancheorganisaties en Nederlandse bedrijven die interesse hebben in handel met Nieuw-Zeeland;
  • het onderhouden van de website en sociale media en opstellen van voorlichtingsmateriaal over het economische werk van de ambassade;
  • het bijdragen aan proactieve en goede beeldvorming van het werk van de Ambassade bij publiek en media en het organiseren van publieksdiplomatie-evenementen;
  • ondersteuning verlenen aan het hoofd van de afdeling en de senior medewerker publieks- en economische diplomatie.

Van de kandidaat wordt verwacht dat deze flexibel is. Ook is het van belang dat men bereid is om zich te verdiepen in een veelheid van onderwerpen en geïnteresseerd is in een verscheidenheid aan werkzaamheden.

Stagiairs krijgen de mogelijkheid in goed overleg met de ambassade een onderzoek te doen. Het onderwerp van onderzoek wordt in goed overleg met de ambassade bepaald.

Werkomgeving

De Ambassade in Wellington is een kleine ambassade en heeft een hecht team. De Nederlandse Ambassade in Wellington vertegenwoordigt en beschermt de belangen van de Nederlandse overheid, burgers en het bedrijfsleven in Nieuw-Zeeland, en is daarnaast verantwoordelijk voor het grootste deel van de Pacifische regio (Pitcairneilanden, Tonga, Wallis en Futuna, Fiji, Frans- Polynesië, Samoa, Cook Eilanden, Tokelau, Nieuw-Caledonië, Kiribati, Tuvalu en Niue).

Op de Ambassade werken 10 personen, zowel uitgezonden als lokale medewerkers. Daarnaast is er ruimte voor stagiair(e)s. De ambassade is gevestigd in een kantoorgebouw op de 10e verdieping in het centrum van Wellington. Wellington is gelegen direct aan een baai die in verbinding staat met de zee en beschikt over een groot aanbod als het gaat om culturele evenementen en horeca.

Voor een kijkje in de keuken van de ambassade in Wellington heeft een voormalig stagiair een filmpje gemaakt. Op onze website en op onze Facebookpagina kun je ook meer informatie vinden.

Algemene voorwaarden en vergoedingen

De werktijden zijn 36 uur per week (maandag - vrijdag). De stagiair(e) dient zelf zorg te dragen voor de reis naar Nieuw-Zeeland, incl. een visum, en huisvesting in Wellington. Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

Meer weten/solliciteren

Je kunt tot maandag 8 oktober 2018 een motivatiebrief met bijgevoegd CV e-mailen naar wel-ea@minbuza.nl, gericht aan de plaatsvervangend Chef de Poste, Xiaoling Wu.

Our sponsors and partners