Stage bij de Nederlandse ambassade te Madrid - Online Communicatie (Dutch)

Please ask for approval from your teacher/lecturer before considering to do an internship!

Location: Madrid

Date: 1 February 2019 - August 2019

Deadline: 28 October 2018


De Nederlandse ambassade in Madrid is per 1 februari 2019 op zoek naar een fulltime online-communicatietalent voor een stage van 6 maanden. 

Werkomgeving

De ambassade behartigt de Nederlandse belangen in Spanje. Onze kerntaken in Spanje liggen op het gebied van politiek, veiligheid, economie en handel, consulaire zaken, publieksvoorlichting en pers. De ambassade rapporteert over de politieke en economische situatie in Spanje, volgt het Spaanse overheidsbeleid, draagt Nederlandse standpunten uit en initieert publieksdiplomatieke activiteiten. Wij onderhouden een breed netwerk bij overheden, politici, bedrijven en het maatschappelijk veld. De stageplaats Online Communicatie valt onder aansturing van de Politieke afdeling (PA). Het PA-team bestaat uit een afdelingshoofd, een team van twee vaste medewerkers en twee stagiair(e)s.

Stageomschrijving

Als stagiair(e) online communicatie vorm je een belangrijk en integraal onderdeel van het Ambassade team. Je bent binnen de Ambassade het centrale aanspreekpunt voor online communicatie en je zorgt ervoor dat je betrokken wordt bij wat er op andere afdelingen speelt. Daarnaast onderhoud je contacten met de Directie Communicatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Je zorgt voor de dagelijkse online communicatiewerkzaamheden: redactie van aangeleverd materiaal en proactief genereren van content voor onze social media kanalen. Daarnaast draag je bij aan het verbeteren van onze online communicatiestrategie en het onderhouden van de content op onze website. Verder denk je actief mee over, en draag je bij aan de uitvoering van publieksdiplomatieke activiteiten zoals seminars, presentaties en ‘Holland’-evenementen. Logistieke en andere praktische werkzaamheden behoren tot je mogelijke taken. De inhoudelijke invulling van je stage is ook afhankelijk van je eigen inzet en ambities.

Profiel van de stagiair(e)

  • Je volgt een relevante HBO- of universitaire opleiding (bijvoorbeeld (Online) Communicatie, Communicatie Wetenschappen, Journalistiek) en hebt bij voorkeur je bachelorfase afgerond.
  • Je kent de ins en outs van social media en weet hoe je deze in kunt zetten om communicatiedoelen te bereiken. Je hebt zowel qua tekst als qua beeld een antenne voor wat werkt en wat niet werkt.

  • Je bent creatief met woorden en je blinkt uit in het schrijven van wervende teksten. Foutloos Nederlands is een vereiste.

  • Je volgt dagelijks het nieuws en je hebt kennis van en brede interesse in politieke, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in zowel Nederland als in de rest van de wereld.

  • Je staat stevig in je schoenen, bent proactief, secuur en iemand die de handen uit de mouwen steekt.

  • Na een inwerkperiode ben je in staat zelfstandig te werken en met deadlines om te gaan. 

  • Je hebt goede beheersing van de Spaanse taal, bij voorkeur B2 niveau, zowel mondeling als schriftelijk.

  • Handigheid in het maken en editen van video’s voor social media is een pré.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende stage met verantwoordelijkheid, vrijheid en afwisselende werkzaamheden in een leuk en dynamisch team. Je zit dichtbij het vuur en je krijgt in zes maanden een goed beeld van de rol van een middelgrote ambassade in een EU-lidstaat en wat dat in de praktijk inhoudt. Je ziet van dichtbij hoe de diplomatie werkt en je leert hoe Haagse en Brusselse processen werken. Kortom: Never a dull moment.

Voorwaarden en vergoedingen

Informatie over voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze stageplaats, stuur dan uiterlijk 28 oktober 2018 je motivatiebrief met CV naar mad-pa@minbuza.nl. Aanbevelingsbrieven zijn niet noodzakelijk. Voor kandidaten die geselecteerd worden voor een sollicitatiegesprek via Skype, kan het maken van een praktijkopdracht onderdeel vormen van de selectieprocedure. Hiervan weegt het resultaat mee in de uiteindelijke selectie. Heb je nog vragen, dan kun je ons bereiken via mad-pa@minbuza.nl of +34 91 353 7529.

Our sponsors and partners