Stage bij de Nederlandse Ambassade te Wellington-Politieke afdeling (Dutch only)

Please ask for approval from your teacher/lecturer before considering to do an internship!

Location: Wellington 

Date: 23 Januari 2019 - 5 July 2019

Deadline: 7 October 2018


Wil jij meehelpen bij het onderhouden en versterken van de relatie tussen Nederland en Nieuw-Zeeland? De Nederlandse Ambassade te Wellington biedt de mogelijkheid om van23 januari 2019 tot en met 5 juli 2019 stage te lopen. De ambassade biedt een prachtige kans de diplomatie van dichtbij te leren kennen door mee te draaien in een hecht team. Daarnaast is er de mogelijkheid een deel van de stage aan onderzoek te wijden.

Gewenst profiel

De Ambassade zoekt een student die nieuwsgierig is, beschikt over goede organisatorische en schriftelijke vaardigheden, breed geïnteresseerd en graag meer wil weten over regionale politieke ontwikkelingen en het brede werk op een kleine ambassade. Het volgen van een universitaire opleiding (bijvoorbeeld: internationaal recht, internationale betrekkingen, geschiedenis of politicologie) is een vereiste. Je moet in je masterfase zitten. Uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zijn van groot belang, evenals kennis van en affiniteit met sociale media. Je bent initiatiefrijk, gedreven onderzoekend ingesteld en beschikt over goede analytische kwaliteiten.

Functie-inhoud

De stagiair(e) krijgt de gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met het brede takenpakket van een moderne kleine ambassade. Je wordt begeleid door de Plaatsvervangend Chef de Poste. Na de stage heb je een goed beeld van alle dagelijkse werkzaamheden en de grote diversiteit aan onderwerpen, op politiek, economisch, cultureel en consulair terrein. Afhankelijk van de agenda zal de stagiair meewerken aan de inhoudelijke en organisatorische voorbereiding van evenementen en bezoeken. De stage biedt een uitgelezen kans om een breed beeld te krijgen van het werk op een Ambassade en bij te dragen aan uitstekende dienstverlening en positieve beeldvorming van Nederland.

De stagiair(e) wordt betrokken bij diverse werkzaamheden, waaronder:

  • Het rapporteren over voor Nederland relevante politieke ontwikkelingen in Nieuw-Zeeland en onder de Ambassade vallende landen in de Pacific;
  • Het voorbereiden en bijdragen aan de uitwerking van de dialoog over belangrijke buitenlandpolitieke thema’s van de beleidsagenda’s van het ministerie van Buitenlandse Zaken;
  • Het bijdragen aan de organisatie van bilaterale bezoeken aan en bijeenkomsten in Nieuw-Zeeland;
  • Het bijdragen aan proactieve en goede beeldvorming van het werk van de Ambassade bij publiek en media;
  • Het onderhouden van de website en sociale media en het opstellen van voorlichtingsmateriaal;
  • Het organiseren van evenementen in het kader van publieksdiplomatie en cultuur;

Van de kandidaat wordt verwacht dat deze flexibel is. Ook is het van belang dat men bereid is om zich te verdiepen in een veelheid van onderwerpen en geïnteresseerd is in een verscheidenheid aan werkzaamheden.

Stagiairs krijgen de mogelijkheid in goed overleg met de ambassade een onderzoek te doen. Het onderwerp van onderzoek wordt in goed overleg met de ambassade bepaald.

Werkomgeving

De Ambassade in Wellington is een kleine ambassade en heeft een hecht team. De Nederlandse Ambassade in Wellington vertegenwoordigt en beschermt de belangen van de Nederlandse overheid, burgers en het bedrijfsleven in Nieuw-Zeeland, en is daarnaast verantwoordelijk voor het grootste deel van de Pacifische regio (Pitcairneilanden, Tonga, Wallis en Futuna, Fiji, Frans- Polynesië, Samoa, Cook Eilanden, Tokelau, Nieuw-Caledonië, Kiribati, Tuvalu en Niue).

Op de Ambassade werken 10 personen, zowel uitgezonden als lokale medewerkers. Daarnaast is er ruimte voor stagiair(e)s. De ambassade is gevestigd in een kantoorgebouw op de 10e verdieping in het centrum van Wellington. Wellington is gelegen direct aan een baai die in verbinding staat met de zee en beschikt over een groot aanbod als het gaat om culturele evenementen en horeca.

Voor een kijkje in de keuken van de ambassade in Wellington heeft een voormalig stagiair een filmpje gemaakt. Op onze website en op onze Facebookpagina kun je ook meer informatie vinden.

Algemene voorwaarden en vergoedingen

De werktijden zijn 36 uur per week (maandag - vrijdag). De stagiair(e) dient zelf zorg te dragen voor de reis naar Nieuw-Zeeland, incl. een visum, en huisvesting in Wellington. Ga naar de volgende link voor algemene voorwaarden en vergoedingen:

Meer weten/solliciteren

Je kunt tot maandag 8 oktober 2018 een motivatiebrief met bijgevoegd CV e-mailen naar wel-ea@minbuza.nl, gericht aan de plaatsvervangend Chef de Poste, Xiaoling Wu.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. Door bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent te streven naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, kennis en competenties.

Teams worden samengesteld uit een diversiteit van individuele medewerkers die elk vanuit hun specifieke persoonlijkheid, kennis, vaardigheden, ervaring en interesses iets bijzonders toevoegen aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Our sponsors and partners